BBT Grafiği Hakkında Bilmeniz Gereken 5 Temel Şey

BBT Grafiği Hakkında Bilmeniz Gereken 5 Temel Şey

Bugün ne öğreneceğim?

1. BBT grafiğinin ne olduğu

2. Ovülasyon için BBT grafiğinin nasıl okunacağını

3. BBT'nizi nasıl ölçeceğinizi

Gebe kalmaya çalışırken bu neden önemlidir?

BBT'nizi anlamak, doğurganlık döneminizi, ne zaman yumurtladığınızı belirlemenize yardımcı olacak ve ayrıca gebe kalıp kalmadığınız konusunda size bir ipucu verecektir.

BBT grafiği, sabahın erken saatlerinde yataktan kalkmadan önce (hatta hızlı bir sabah idrarı yapmadan önce!) ateşinizi ölçmektir. Buradaki fikir, ateşinizi en düşük veya taban değerinde yakalamaktır. Bu, doğurganlığı takip ederken önemlidir çünkü temel sıcaklığınızın ay boyunca izlediği bir model olması umulur, BBT'nizdeki düşüşler ve zirveler ne zaman doğurgan olduğunuzu ve ayrıca ne zaman yumurtladığınızı gösterecektir. Birçok kadın BBT grafiğini kullanarak adet dönemlerinin başlangıcını da tespit edebilir.


BBT ovülasyonu nasıl gösterebilir?

Ovülasyondan hemen önce BBT'nizde küçük bir düşüş fark edebilirsiniz, ancak bu her zaman böyle değildir. Asıl aradığımız şey ovülasyondan sonra BBT'deki yükseliştir. Bu, önceki 6 düşük sıcaklıktan sonra art arda 3 yüksek sıcaklık gördüğünüzde doğrulanır... Kulağa karmaşık geliyor ama endişelenmeyin, değil.

Aslında BBT'nizde en az 10 gün süren bir artış görmelisiniz, bu, artıştan önce yaptığınız son 6 ölçümden daha yüksek olmalıdır. Sıcaklıktaki artış çok küçüktür, genellikle 0,4F (0,2C) civarındadır, ancak bizimki gibi bir uygulama kullandığınızda bunu görmek kolaydır. (Femometer Uygulamasını buradan indirin). Sıcaklıktaki bu artış, yumurta bırakıldıktan sonra meydana gelen progesteron artışından kaynaklanmaktadır.

"Femometer bazal termometreyi aldığımda ve femometer uygulamasını indirdiğimde hemen ateşimi ölçmeye başladım. Gerçekten çok teşvik ediciydiler ve döngümü anlamama yardımcı oldular. Femometer Vinca bazal termometre, ateş ölçümlerini uygulamaya otomatik olarak senkronize ediyor ve o kadar kullanışlı bir şekilde grafiğe dönüştürüyor ki grafiğimin her sabah nasıl değişeceğini görmek beni heyecanlandırdı. Ne zaman doğurgan olacağımı bilerek kontrolün bende olduğunu hissediyorum."

Mauritius'tan ---- Salinee

BBT ovülasyondan hemen sonra yükselir mi?

Çoğu insan BBT'nin ovülasyondan hemen sonra yükseldiğini düşünür. Bu tam olarak doğru değildir. Bazı kadınlar BBT'de, luteal evre boyunca kalacağı sıcaklıklara ulaşması 2-3 gün süren bir değişim yaşarlar.

Bu nedenle, doğurganlık döneminizin ne zaman olduğuna dair çok daha net bir fikir edinmek için BBT'yi hormon ve semptom takibi ile birleştirmek her zaman iyi bir fikirdir.

Doğurganlık günlerini daha kesin olarak belirlemek için Digital Doğurganlık Paketi'ni satın alın.

Luteal evrede BBT nasıl görünmelidir?

Luteal evrede, BBT'niz foliküler evrenizden sürekli olarak daha yüksek kalmalıdır. Sıcaklıktaki artış tipik olarak 0,4 derece Fahrenheit veya 0,2 derece Santigrat civarındadır, bununla birlikte artış 0,2 derece Fahrenheit veya 0,1 derece Santigrat kadar küçük de olabilir. Adet döneminizin başlangıcına yaklaşana kadar BBT değeriniz bu yüksek seviyede kalmalıdır.

Bu evrenin sonunda, BBT'nizin düşmeye başladığını göreceksiniz, bu genellikle progesteronun düştüğünü ve adet döneminizin başladığını gösterir. Sıcaklıklarınız yüksek kalırsa bu genellikle gebeliğin iyi bir göstergesidir.

Femometer Uygulaması, BBT düzeninizi öğrenir ve bir sonraki ay için ovülasyonunuzu tahmin etmede size sezgiler ve tavsiyeler sunar. Uygulama, BBT'nizin normalde nasıl göründüğünü anlamak için birkaç döngüye ihtiyaç duyar, ancak grafiklerinizi alabilir ve önceki grafiklerin üzerine yerleştirebilirsiniz, bu şekilde önceki ayın ovülasyon tarihlerini karşılaştırarak doğurganlık pencerenizi tahmin edebilirsiniz.




Bazal sıcaklığımı nasıl ölçerim?

BBT'yi ölçmek çok kolaydır, sadece sabah kalkmadan ve hareket etmeden önce yüksek hassasiyetli bir termometre ile ateşinizi ölçmenizi gerektirir. Ateşiniz genel döngü içinde çok fazla dalgalanmaz, bu nedenle en küçük değişiklikleri bile ayrıntılı olarak gösterebilen bir termometreye ihtiyacınız vardır.

Bazal termometrelerimiz (Femometer Vinca & Femometer Vinca II) Fahrenheit cinsinden bir derecenin 1/10'una (98,6) veya Celsius cinsinden bir derecenin 1/100'üne (37,00) kadar ölçüm yapar. Bu, bazal vücut sıcaklığınızdaki en küçük değişiklikleri bile not etmenizi sağlar. Femometer Vinca termometrelerini kullanarak ateşinizi ağızdan veya vajinal yoldan ölçebilirsiniz. Ürünü temizlemesi kolay malzemeler kullanarak oluşturduk ve her kullanımdan sonra termometrenizi temizlemek en iyisidir.


BBT grafiğinizi etkileyebilecek şeyler

1. Tutarlı ölçümler

BBT grafiğini kullanırken hatırlamanız gereken tek şey, ölçümlerinizde tutarlı olmanız gerektiğidir. Oturmadan veya hareket etmeden önce her gün aşağı yukarı aynı saatte ölçüm yapmanız gerekir - idrarınızı yapıp sonra ateşinizi ölçmek yok!

Femometer'ı ateşinizi her gün aynı saatte ölçmenize yardımcı olacak şekilde tasarladık - kurabileceğiniz ve ses seviyesini ayarlayabileceğiniz dahili bir alarmı var.

2. Yeterli uyku

En az 6 saat uyumuş olmanız gerekir. Bunun nedeni, sıcaklığınızı tamamen en düşük seviyede tutmanız gerektiğidir ve uykusuzluk ve hareket etmek bunu etkileyebilir.

3. Diğer faktörler

Bazal vücut sıcaklığınızın aşağıdakilerle sınırlı olmamak üzere birçok başka şeyden etkileneceğini unutmayın:

- Yüksek ateş gibi hastalıklar

- Duygusal stres

- İlaç Tedavisi

- Alkol

Herhangi bir nedenle anormal bir bazal sıcaklığınız varsa, belki hastaysanız veya çok fazla uyumadıysanız bu sıcaklığı grafiğinizden gizleyebilirsiniz, böylece kalıplarınızı veya sunduğumuz sezgileri tespit etmeyi etkilemez.

Toplanın!

- Yataktan kalkmadan önce BBT'nizi ölçmeniz gerekir!

- BBT'deki sürekli artış ovülasyonun gerçekleştiğini gösterir.

- Ovülasyondan sonra 16 günden daha uzun süre yüksek kalan bir BBT, gebeliğin gerçekleştiğini gösterir.

Femometer, her kadının kendi benzersiz döngüsünü ve semptomlarını anlamak için güçlendirilmesi ve bilgi ile donatılması gerektiğine inanmaktadır. Femometer Uygulamasını Vinca Bazal Termometreleri ile birlikte benzersiz döngünüz hakkında bilgi almak, kaydetmek ve sezgiler sağlamak için zahmetsiz bir çözüm olarak geliştirdik, böylece her şeyi ayrıntılı bir şekilde planlayabilecek ve nasıl daha hızlı hamile kalacağınıza dair değerli tavsiyeler alabileceksiniz.

Paylaş: