LH Testi ile Gebe Kalma Şansınızı Nasıl Artırabilirsiniz?

LH Testi ile Gebe Kalma Şansınızı Nasıl Artırabilirsiniz?

LH testleri ovülasyon testleri ile aynı şeydir, vücudunuzdaki LH seviyelerini takip edebilir ve ovülasyonun gerçekleşmek üzere olduğunu belirlemeye yardımcı olan LH dalgalanmasını saptayabilirler - LH'nizi takip eder ve LH dalgalanmanızı tespit ederseniz gebelik için cinsel ilişkiyi mükemmel bir şekilde zamanlayabilirsiniz!

Bunu söylemek her zaman yapmaktan daha kolaydır! LH testlerinin neden gebe kalmanıza yardımcı olabileceğini ve nasıl doğru şekilde test edileceğini öğrenmek için okumaya devam edin.

LH Dalgalanması Doğurganlığınızı Nasıl Etkiler?

Çoğunuzun bileceği gibi, döngünüzün ilk günü adetinizin geldiği gündür, foliküler evrenin başlangıcını işaret eder. Bu evre genellikle 3 ila 7 gün sürer ve bu süre zarfında FSH (folikül uyarıcı hormonlar) hipofiz bezi tarafından gönderilerek yumurtalıkları her biri olgunlaşmamış bir yumurta içeren birden fazla folikül üretmeye teşvik eder.

Yumurta olgunlaştıkça, büyümek için artık FSH'ye ihtiyaç duymaz ve östrojen seviyeleri artmaya başlar, bu da rahim zarının kalınlaşmasına neden olur. Bu evre, döllenmiş bir yumurtanın implantasyonu için rahmi hazırlamaya devam eder.

En olgun yumurta, östrojen belirli bir seviyeye ulaştığında oluşacak ve bir LH dalgası daha sonra salınmasını tetikleyecektir. Dolayısıyla, LH dalgalanmasının ovülasyona katkıda bulunduğunu söylemek güvenlidir.

LH'nizi takip etmek size doğurganlık pencereniz hakkında fikir verir - korunmasız cinsel ilişkiye girmenin gebe kalmaya yol açma olasılığının daha yüksek olduğu birkaç gün. LH dalgalanması en verimli iki gününüzü belirleyerek cinsel ilişki zamanlamanızı doğru yapmanıza yardımcı olur.

LH Seviyelerinize Göre Gebelik İçin Cinsel İlişkiye Girmenin En İyi Zamanı

Gebe kalmak için zamanlama çok önemlidir.

Gebe kalmaya çalışırken hatırlanması gereken en önemli şey, bir kadının döngüsünde cinsel ilişkinin gebelikle sonuçlanabileceği yalnızca 7 gün olduğudur; ovülasyondan önceki 5 gün, ovülasyon günü ve sonraki gün. Bunun nedeni, spermin kadın vücudunda yalnızca en fazla 5 gün hayatta kalabilmesi ve yeni yumurta (veya ovum) serbest bırakıldığında maksimum 24 saatlik bir ömre sahip olmasıdır.

Bebek yapmak için cinsel ilişkiyi buna göre planlayın

Hamile kalmaya çalışan kadınlar, LH'de bir artış gördüklerinde cinsel ilişkiyi zamanlamalı ve ovülasyon onaylanana kadar korunmasız cinsel ilişkiye girmeye devam etmelidir. Bu, yumurta salındığında spermin rahim ve fallop tüplerinde beklemesini sağlar.

Bazı çiftler doğurganlık penceresi boyunca her gün cinsel ilişkiye girebilirler, ancak gün aşırı cinsel ilişkiye girmekte de bir sakınca yoktur. Sperm sayısı düşük olan erkeklere, her bebek yapma seansı arasında spermin artması için zaman tanıdığından, genellikle gün aşırı cinsel ilişkinin her günden daha iyi olduğu tavsiye edilir.

LH Seviyelerinizi Doğru Bir Şekilde Test Etmek İçin İpuçları ve Püf Noktaları

LH testleri ne zaman kullanılmaya başlanmalı

LH seviyeleri ve dalgalanma tarihleri kadından kadına büyük ölçüde değişebilir. Bu nedenle, teste başlamak için benzersiz bir döngü günü önereceğiz ve size her ay uygulama içi bir bildirim göndererek hatırlatacağız. Bu günü, döngünüz ve dönem uzunluğunuzla ilgili hesaplamaları kullanarak belirliyoruz.

İlk olarak günde bir kez test yapmanızı ve ardından en yüksek testi gördüğünüzde her 4 saatte bir test yapmanızı öneriyoruz. Ovülasyon genellikle ilk doruk değerinizden 24-36 saat sonra gerçekleşir, LH seviyeleriniz azaldığında ovülasyonun ne zaman gerçekleştiğine dair daha iyi bir fikrimiz olur. Döngünüzü ve belirti kalıplarınızı okumayı öğrenmek, her döngüde doğurganlık pencerenizi ve ovülasyonunuzu tespit etmenize yardımcı olacaktır.

(Femometer Uygulamasını buradan indirin.)

LH testi yapmak için ne kullanılmalı

Orijinal LH test şeritleri

Birçok kadın, genellikle idrar akışına tutulan veya idrar örneğine batırılan idrardaki LH seviyelerini ölçmek için LH test şeritlerini kullanmayı tercih eder, ancak her test farklılık gösterir, bu nedenle kitinizle birlikte gelen özel talimatları kontrol etmek her zaman en iyisidir.

Gelişmiş dijital ovülasyon tahmin kitleri (OPK'lar)

Test çubuklarıyla ilgili zor olan şey, test sonuçlarının okunmasının oldukça zor olabilmesi ve yüksek ile doruk noktası arasındaki farkın çok belirgin olmamasıdır. Bu yüzden OPK'ları gelişmiş bir yöntem olarak adlandırıyoruz.

Ovülasyon Tahmin Kitleri (veya kısaca OPK'lar) de LH seviyenizi ölçmek için bir yöntemdir ve sonuçları anlamada size zaman kazandırır. Örneğin Femometer IVY II Dijital Ovülasyon Test Kiti, LH seviyenizi akıllıca okuyabilir ve size -, +, ++ gibi seviyelerin sembolik bir işaretini verebilir. Femometer Uygulamasına bağlandığında, bulmak çok kolay olduğundan, LH seviyeniz doğurganlık penceresi ile otomatik olarak çizilecektir! Testi geleneksel bir şekilde yapmak istiyorsanız Femometer Uygulaması size yardımcı olabilir! LH striplerinizin fotoğraflarını akıllıca okuyabilir ve LH seviyelerinizi kaydederek size uygulamada okumanız için sayısal bir değer verir. Bu veriler daha sonra kaydettiğiniz diğer belirtilere eklenerek doğurganlık pencerenizin ve ovülasyon döneminizin düzenini anlamanıza yardımcı olur.

LH'yi test ederken dikkat edilmesi gerekenler

LH testi bazen zahmetli ve biraz kafa karıştırıcı olabilir, okuma ve kayıt işlemlerinizi otomatikleştirerek ve testlerinizi zamanlamanıza yardımcı olarak bunu kolaylaştırmaya çalıştık. İşte aklınızda tutmak isteyebileceğiniz birkaç şey daha.

- PKOS'lu kadınlar: PKOS'lu kadınların döngüleri boyunca yüksek LH seviyelerine sahip olmaları çok yaygındır, bu da sadece LH testlerini kullanarak doğurganlık penceresini ve ovülasyonu belirlemeyi zorlaştırabilir.

- Menopoza yaklaşan kadınlar: Menopoza yaklaşan kadınların döngüleri boyunca LH seviyeleri yükselebilir.

- LH test sonuçlarını etkileyen diğer faktörler: Test yapmadan önce çok fazla su içmek ve ilk sabah idrarını kullanmamak da LH testi sonuçlarınızı etkileyebilir.

- LH'yi BBT takibi ile birlikte test edin: Teste çok geç başlamak oldukça kolaydır, doruğu kaçırabilirsiniz ve semptomları ve BBT'yi de takip etmediğiniz sürece ne zaman yumurtladığınızı bilemezsiniz.

Sonuç

- LH'deki artış doğurganlık döneminize girdiğiniz anlamına gelebilir.

- LH dalgalanmanız yakında yumurtlayacağınızın iyi bir göstergesidir.

- LH, çok fazla su içmek de dahil olmak üzere birçok şeyden etkilenebilir.

Paylaş: